Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tomorrowland wereldwijd beste dance-evenement van 2011

Tijdens de jaarlijkse Miami Winter Music Conference, de hoogmis van de muziekindustrie, werden donderdag opnieuw de International Dance Music Awards uitgereikt.

Het Belgische Tomorrowland schoot de hoofdvogel af en mag zich het 'Best Music Event' van 2011 noemen.

Tomorrowland moest het opnemen tegen Electric Daisy Carnival (Las Vegas), Ultra Music Festival (Miami), Electric Zoo (NYC), Coachella (Indio, Californië), Shambhala Music Festival (Canada) en Sensation (Nederland). Sensation  had vorig weekend voor de 8ste keer plaats in de Hasseltse Ethiasarena. Toen daagden er 20.000 feestvierders op, volledig in het wit gekleed.

Er werd meer dan 2 miljoen keer gestemd, vanuit 185 verschillende landen. Manu Beers, organisator Tomorrowland: 'We zijn enorm blij met deze award. Het is de kroon op ons werk van de afgelopen acht jaar. Het is een mooi compliment en het geeft ons een boost om elk jaar het beste van onszelf te geven.'

ID&T organiseerde Tomorrowland voor de eerste keer in 2005, op het recreatiedomein De Schorre in Boom. De eerste editie bestond uit één festivaldag en kon toen rekenen op 10.000 bezoekers. Ondertussen is het festival uitgegroeid tot een internationaal gegeven en vorig jaar uitgebreid naar drie dagen.

De achtste editie van Tomorrowland gaat door van 27 tot en met 29 juli 2012. De Belgische ticketverkoop start zaterdagochtend 24 maart. De wereldwijde verkoop begint op 7 april 2012.
 

Deel dit artikel